MLK_logo_final_CMYK.jpg

Om Maria

Hem
Om Maria
Lyssna på Maria och boka ditt event
Sång och röstundervisning
Var finns jag?
Klienters kommentarer
Länkar
Frågor och Svar
St Lucia i Atlanta
Artiklar och bilder med Maria
Kontakta Maria

Maria Lindberg Kransmo har en Mastersexamen i sångpedagogik och talproblematik från University of North Texas. Tidigare studier inkluderar en Fil.kand examen i Ekonomi och Politik från Uppsala Universitet samt studier vid Kävesta Folkhögskolas musiklinje.

MariaHeadshot2009.jpg
Maria Lindberg Kransmo

Maria har framför allt studerat sångteknik under den amerikanske mästerpedagogen David L. Jones som undervisar i den historiska Svensk-Italienska klassiska sångtekniken som gav oss storsångare som Jussi Björling, Birgit Nilsson, Set Svanholm och Kirsten Flagstad.   Maria strävar efter att hjälpa den klassiske sångaren/sångerskan i att hitta rösten med hjälp av den tekniken. Eftersom en sångare och pedagog aldrig blir färdigutbildad har Maria också certifierat sig i CCM teknik, "Contemporary Commercial Music" på Shenandoah University med Somatic Voicework metoden framtagen av den amerikanska sångerskan och pedagogen Jeanie Lovetri. Alla vill inte sjunga som operasångare och då tekniken skiljer sig till viss del är det viktigt att sångträningen anpassas till varje sångares behov. (CCM är i korta ordalag allt som inte är klassisk musik, dvs. jazz, musikal, pop, rock, folkvisa m.m)

Maria arbetar glädjefullt och intensivt med att hjälpa dig bli den sångare du önskar, en som sjunger fritt och uttrycksfullt. Hennes undervisningsteknik bygger på en kombination av kroppens fysiska funktioner och responser samt en traditionell klassisk sångkunskap. Oavsett musikalisk stil så finns det ett hälsosamt och tillgängligt sätt att sjunga. Skönheten i en röst ligger i sångarens trygghet och förmåga och åhörarens upplevelse av det. Tillsammans skapas den sångare som är unik, DU! Maria anser att musik ska vara ett uttryck för kärlek, glädje och lust och hennes pedagogiska stil återspeglar det.

Min röstfilosofi
  • Dedikerad till konsten att sjunga.
  • Dedikerad till en funktionell och hälsosam röstproduktion.
  • Dedikerad till din röst, ditt personliga ljud och glädjen att sjunga.

 Maria har deltagit som vokalist på  fler än 20 skivinspelningar varav 3 vunnit Grammy Awards i USA och sjungit tillsammans med Atlanta Symphony Chorus och Chamber Chorus i Carnegie Hall, Ojai festivalen, Ravinia festivalen och med Berliner Philharmonics i Berlin. Operan Ainadamar tog Maria till London och Birmingham där hon sjöng med City of Birminghams symfoniorkester. 

Men sången är ju inte allt, den ska framföras på ett sätt som skapar kontakt med publiken. Marias har fått det mesta av sin teaterträning av professor Paula Homer, UNT, med teknik som baseras på Wesley Balks holistiska program för sångaren-skådespelaren.

Ytterligare skådespelarutbildning har Maria fått av professor Brad Baker och professor Gail Cronauer vid CCCC i Dallas, TX.  Maria fortsätter att studera sångteaterteknik av  David F Ostwald och skådespelarteknik av Ivana Chubbuck.

Marias kärlek till sången och sångrösten har funnits sedan hon var en ung flicka. hennes första elev var hennes pappa, en o-sångare med två toner. Tillsammans arbetade de fram hans sångröst under ett halvår så att han kunde sjunga med till den musik som han älskade.  Maria har sedan dess hjälpt många människor att hitta sin sångröst och glädjen att säga "Jag kan sjunga".  Under de 16 år som Maria levde i USA blev hon en kulturbärare av allt svenskt, särskilt svensk musik och hon tilldelades The Swedish Council of Americas "Award of Merit" för sina insatser att sprida svensk och skandinavisk musik.

Marias elever är professionella operasångare, musikalartister på Broadway och Off-Broadway, skådespelare som behöver vårda sin röst, glada amatörer och de som inte tror att de kan sjunga.  Hon har arbetat med alla röster och tonkvaliteter, både barn och vuxna. Efter sin retur till Sverige har Maria arbetat med professionella sångare från Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Tyskland och USA.

"How to succeed" med Paige
Marias elev Paige F. på Broadway